سایت آماده دیجیتال
سایت آماده دیجیتال
میزبانی وب یا هاست چیست؟
  1. صفحه اصلی
  2. /
  3. وبلاگ
  4. /
  5. دسته‌بندی نشده
  6. /
  7. میزبانی وب یا هاست…
میزبانی وب یا هاست چیست؟

اگر به این فکر می کنید که چگونه وب سایتی بسازید که هم به خوبی طراحی شده و هم عملکرد خوبی داشته باشد، یکی از اولین مواردی که باید در نظر بگیرید زیرساخت وب سایت شما است. هسته اصلی این زیرساخت میزبانی وب یا همون هاست وب سایت شما است . امن و قابل اعتماد بودن هاست سایت شما یکی از مهم ترین ویژگی های یک هاست خوب است . این مرحله را عجله کنید و خود را در برابر حملات مخرب و خرابی سرور آسیب پذیر می کنید، که هر دو می توانند بر عملکرد وب سایت شما تأثیر بگذارند.

بنابراین، میزبانی وب چیست؟ این راهنما انواع اصلی گزینه‌های میزبانی را که می‌توانید انتخاب کنید، توضیح می‌دهد، تفاوت بین میزبانی وب و نام دامنه را توضیح می‌دهد و نکاتی را در مورد چگونگی یافتن یک سرویس میزبانی قابل اعتماد ارائه می‌دهد.

دکمه درخواست مشاوره

وب سرور یا هاست سرور چیست ؟

میزبانی وب سرویسی است که فایل های وب سایت شما را ذخیره کرده و در اینترنت در دسترس قرار می دهد. هنگامی که شخصی نام دامنه وب سایت شما را در مرورگر خود تایپ می کند، در واقع به سرور خاصی دسترسی پیدا می کند – “واحد ذخیره سازی” دیجیتال وب سایت شما. این سرور تمامی عناصر وب سایت شما از متن و تصویر گرفته تا کد و ویدیو را در خود نگهداری می کند. سرور شما یا هاست شما یک آدرس IP دارد که کاربران می توانند با تایپ نام دامنه شما در مرورگر خود به آن دسترسی داشته باشند.

وب سرور ها و هاست چگونه کار می کند ؟

وقتی شخصی آدرس وب سایت شما را در مرورگر خود وارد می کند یا روی پیوندی که به سایت شما منتهی می شود کلیک می کند، رایانه او به سروری که وب سایت شما در آن ذخیره شده است متصل می شود. این سرور، یک رایانه فیزیکی یا نرم‌افزاری است که همیشه روشن است، سپس فایل‌های مورد نیاز برای نمایش صفحه وب شما را در رایانه یا دستگاه بازدیدکننده برمی‌گرداند. انتخاب یک سرویس میزبانی وب سایت به این معنی است که شما اساساً فضایی را در این سرورهای همیشه بیدار اجاره می کنید تا تمام فایل ها و داده های وب سایت خود را ذخیره کنید.

چرا هاست مهم است؟

هاست، سنگ بنای عملکرد و دسترسی وب سایت شما است. در مورد آن فکر کنید: وقتی مردم از سایت شما بازدید می کنند، انتظار بارگذاری سریع، تصاویر با کیفیت بالا و محیطی امن را دارند. ارائه دهنده هاست شما نقش کلیدی در برآورده کردن این انتظارات دارد. یک میزبان قابل اعتماد تضمین می کند که وب سایت شما در تمام ساعات شبانه روز در دسترس بازدیدکنندگان است، این باعث می شود که شما مشتریان بالقوه، درآمد تبلیغات یا فرصت های دیگر را از دست ندهید.

ارائه دهندگان هاست با کیفیت همچنین ویژگی های امنیتی پیشرفته ای را برای کمک به محافظت از سایت شما در برابر تهدیدات سایبری ارائه می دهند.

و فراموش نکنیم که سرعت وب سایت فقط به تجربه کاربر مربوط نمی شود. همچنین بر رتبه موتور جستجوی (seo) شما تأثیر می گذارد. گوگل و سایر موتورهای جستجو از سایت‌های سریع‌تر و مطمئن‌تر استفاده می‌کنند و یک سرویس میزبانی خوب می‌تواند به شما در رسیدن به زمان بارگذاری سریع‌تر کمک کند.

انواع میزبانی وب یا هاست .

انتخاب نوع میزبانی وب مناسب برای وب سایت شما کمی شبیه انتخاب خانه مناسب برای خانواده شما است – این بستگی به نیازهای خاص و برنامه های آینده شما دارد. عواملی مانند اندازه وب سایت شما، ترافیک پیش بینی شده و الزامات مقیاس پذیری همه نقش دارند. در این بخش، ما برخی از محبوب‌ترین انواع هاست را بررسی می‌کنیم و به شما کمک می‌کنیم تا مشخص کنید کدام یک برای وب‌سایت شما مناسب است.

هاست اشتراکی

هاست اشتراکی مانند زندگی در یک ساختمان آپارتمانی است که در آن منابعی مانند آب و برق را با همسایگان خود به اشتراک می گذارید. در دنیای دیجیتال، این بدان معنی است که وب سایت شما در همان سروری که چندین وب سایت دیگر ذخیره می شود. همه شما منابع سرور مانند فضای ذخیره سازی، پهنای باند و قدرت پردازش را به اشتراک می گذارید. این یک انتخاب مقرون به صرفه است، به ویژه برای وب سایت های کوچک یا کسانی که تازه شروع به کار کرده اند، زیرا هزینه های میزبانی وب بین همه کاربران تقسیم می شود.

هاست VPS

میزبانی VPS یا میزبانی سرور خصوصی مجازی مانند زندگی در یک مجتمع مسکونی است. شما همچنان یک ساختمان را با ساکنان دیگر به اشتراک می گذارید، اما مالک فضای خود هستید و منابع کمتری را در مقایسه با زندگی آپارتمانی، مانند میزبانی مشترک، به اشتراک می گذارید. در حوزه دیجیتال، این به این معنی است که شما بخش مشخصی از یک سرور فیزیکی را دریافت می‌کنید که به شما کنترل بیشتر و عملکرد بهتری می‌دهد.

با میزبانی VPS، شما مجموعه ای از منابع خود را مانند ذخیره سازی، پهنای باند و قدرت پردازش، جدا از سایر کاربران در همان سرور دارید. این باعث افزایش سرعت و قابلیت اطمینان می شود. این به ویژه برای وب سایت هایی مناسب است که از هاست اشتراکی بیشتر شده اند اما به اندازه کافی بزرگ نیستند که به سرور اختصاصی خود نیاز داشته باشند.

یکی از بزرگترین مزیت ها، توانایی مقیاس بندی منابع در حد نیاز است. اگر وب سایت شما شروع به دریافت ترافیک بیشتری کند، به راحتی می توانید منابع بیشتری را برای مدیریت بار اختصاص دهید. با این حال، میزبانی VPS به طور کلی گرانتر از میزبانی مشترک است و به درجه ای از مدیریت سرور نیاز دارد. این یک گزینه خوب برای مشاغل یا وب سایت هایی است که به قدرت، سفارشی سازی و انعطاف بیشتر نیاز دارند.

هاست ابری

مانند فضای ذخیره سازی ابری و ارتباطات ابری، میزبانی ابری مانند داشتن خانه ای است که می تواند به طور جادویی بر اساس تعداد افرادی که با شما می مانند، بزرگ یا کوچک شود. در دنیای فناوری، این به معنای میزبانی وب سایت شما بر روی شبکه ای از سرورهای مجازی (“ابر”) به جای یک سرور فیزیکی منفرد است. این به شما این امکان را می دهد که به راحتی منابع خود را با توجه به نیازهای وب سایت خود افزایش یا کاهش دهید.

مزیت اصلی میزبانی ابری انعطاف پذیری آن است. از آنجایی که سایت شما بر روی چندین سرور میزبانی می‌شود، اگر یک سرور از کار بیفتد، سرور دیگری می‌تواند به سرعت مدیریت را در اختیار بگیرد و هر گونه اختلال را به حداقل برساند. هنگام در نظر گرفتن تفاوت بین میزبانی ابری و میزبانی مشترک، این بزرگترین است. همانطور که وب سایت شما رشد می کند، میزبانی ابری می تواند به راحتی با افزایش ترافیک بدون به خطر انداختن عملکرد سازگار شود.

هاست ابری بهترین گزینه برای سایت هایی با ترافیک بین المللی قابل توجه است. سرورهای مجازی و CDN (شبکه های نمایش محتوا) را می توان در چندین مکان جغرافیایی قرار داد. این بدان معناست که وقتی کاربر یک نام دامنه را برای یک وب سایت خاص وارد می کند، میزبانی ابری سایت را از یک سرور مجازی در همان منطقه با آن کاربر تحویل می دهد. این یکی از بسیاری از انتخاب های میزبانی است که می توانید برای جلوگیری از ایجاد یک وب سایت با بارگذاری کند انجام دهید.

هاست اختصاصی

میزبانی اختصاصی مانند داشتن یک بخش انحصاری املاک دیجیتال است: یک وب سایت بر روی یک سرور اختصاصی واحد میزبانی می شود. این اغلب برای وب‌سایت‌های بزرگ که روزانه هزاران کاربر را جذب می‌کنند، ترجیح داده می‌شود. این تجربه ای شبیه به داشتن سرور در محل خود را ارائه می دهد و معمولاً شامل خدمات مدیریت کامل است.

مزیت اصلی هاست اختصاصی در کنترل کامل آن نهفته است. شما این آزادی را دارید که سرور را به هر شکلی که می خواهید پیکربندی کنید، از سیستم عامل آن گرفته تا پروتکل های امنیتی. این کنترل به شما امکان می دهد تا برای نیازهای خاص وب سایت خود بهینه سازی کنید و سطح عملکردی را ارائه دهید که مطابقت با آن دشوار است.

با این حال، چنین تجملی بهای دارد – هم به معنای واقعی کلمه و هم به صورت استعاری. هاست اختصاصی معمولا گران ترین گزینه در منوی هاست است. همچنین نیازمند سرمایه گذاری قابل توجهی در مدیریت و نگهداری است که اغلب به تخصص فنی نیاز دارد. به‌علاوه، اگر مشکلی در سرور خاص شما پیش بیاید، وب‌سایت شما تا زمانی که مشکل حل نشود، بار سنگین را متحمل خواهد شد. این محدودیتی است که سایر انواع هاست مانند هاست ابری به لطف شبکه سرورهای متعددشان که انعطاف پذیری و افزونگی بیشتری را ارائه می دهند، به زیبایی از کنار آن می گذرند.

نحوه انتخاب یک سرویس هاست خوب

هنگامی که در جستجوی یک ارائه دهنده هاست هستید، از انتخاب اولین موردی که با آن برخورد می کنید اجتناب کنید. شما باید کارآگاه بازی کنید و ویژگی هایی را که هر سرویس ارائه می دهد بررسی کنید. از اقدامات امنیتی گرفته تا قابلیت های عملکرد، ارائه دهندگان هاست مختلف ویژگی های مختلفی را ارائه می دهند که می تواند زندگی شما را آسان تر کند یا طعم تلخی را برای شما به ارمغان بیاورد. در این بخش نحوه انتخاب ارائه دهنده هاست را توضیح خواهیم داد تا بتوانید انتخابی آگاهانه و متناسب با نیاز خود داشته باشید.

  1. دریابید که آیا سرورهای آن قابل اعتماد هستند یا خیر

قابلیت اطمینان سرور برای عملکرد روان کسب و کار شما و عملکرد وب سایت شما ضروری است. زمانی که سایت شما دچار خرابی می شود، فقط بازدیدکنندگان را ناامید نمی کند. همچنین می تواند به رتبه بندی موتورهای جستجوی شما آسیب برساند و احتمالاً جریمه هایی را متحمل شود. این می تواند معاملات را از مسیر خارج کند، فروش را مختل کند و دیگر تعاملات مهم با مخاطبان شما را خنثی کند.

برای درک مشکلات فعلی که ممکن است شما را تحت تأثیر قرار دهد، عاقلانه است که Google News را برای موارد اخیر قطع یا نقض امنیتی جستجو کنید. این می تواند بینشی در مورد نحوه پاسخگویی و مدیریت ارائه دهندگان میزبانی مختلف به چنین رویدادهایی ارائه دهد.

انتخاب یک ارائه دهنده میزبانی وب با سابقه قوی در آپتایم برای اطمینان از اینکه سایت شما همیشه متصل و قابل قبول است، حیاتی است.

اما فقط روی درصدهای آپتایم توقف نکنید. ارائه دهنده هاست شما باید به طور فعال ترافیک و عملکرد سرور را نظارت کند.

2. ویژگی های امنیتی آن را ارزیابی کنید

با افزایش خطراتی مانند نقض داده‌ها و حملات سایبری، نادیده گرفتن ویژگی‌های امنیتی هنگام انتخاب ارائه‌دهنده میزبانی وب، قماری است که نمی‌توانید از عهده آن برآیید. در اینجا اصول اولیه امنیت سایبری است که باید هنگام ارزیابی ارائه دهندگان میزبانی وب به دنبال آنها باشید:

  • گواهی‌های TLS : گواهی‌های امنیت لایه حمل و نقل (TLS) – که جایگزین گواهی‌های SSL به عنوان پروتکل رفت و آمد می‌شوند – داده‌های مبادله شده بین سایت شما و بازدیدکنندگان آن را رمزگذاری می‌کنند. به عبارت ساده تر، مطمئن می شود که هکر ها نمی توانند به راحتی اطلاعات حساسی مانند رمز عبور یا کارت های اعتباری را ربوده باشند. هنگامی که یک ارائه دهنده هاست TLS را ارائه می دهد، آدرس وب سایت شما را از HTTP به HTTPS تغییر می دهد. آن S کوچک به بازدیدکنندگان اطلاع می دهد که سایت شما امن است. فراتر از اطمینان بخشی به بازدیدکنندگان سایت شما، همچنین باعث افزایش رتبه شما در گوگل خواهد شد .
  • فایروال ها و اسکن بدافزار : در حالی که فایروال هکرها و نرم افزارهای مخرب را دور نگه می دارد، اسکن بدافزار از هر گونه ویروس، جاسوس افزار یا باج افزاری که ممکن است از طریق شکاف ها عبور کرده باشد، مراقبت می کند.
  • پشتیبان گیری : حتی اگر ارائه دهنده هاست شما تمام ویژگی های امنیتی را ارائه دهد، اساساً غیرممکن است که سایت خود را 100٪ ایمن کنید. انتخاب ارائه‌دهنده میزبانی که پشتیبان‌گیری منظم و خودکار ارائه می‌کند، تضمین می‌کند که در صورت بروز نقص امنیتی، می‌توانید سایت خود را بازیابی کنید.
  • حفاظت از DDoS : حملات انکار سرویس توزیع شده (DDoS) با هدف غرق کردن وب سایت شما با ترافیک و غیرقابل دسترس کردن آن انجام می شود. یک ارائه دهنده هاست خوب باید حفاظت DDoS قوی ارائه دهد تا اطمینان حاصل شود که سایت شما حتی تحت چنین حملاتی در دسترس باقی می ماند.

3. سرعت را در نظر بگیرید

اجتناب از اشتباهات سرعت سایت (مانند نادیده گرفتن حافظه پنهان و عدم اجرای بارگذاری تنبل) برای درگیر نگه داشتن بازدیدکنندگان بسیار مهم است. و فراموش نکنیم، سرعت نیز نقش کلیدی در رتبه بندی وب سایت شما در موتورهای جستجو دارد. وقتی تصمیم می‌گیرند کدام سایت‌ها را در آن نتایج جستجوی برتر نمایش دهند، عواملی مانند Google در زمان بارگذاری صفحه نقش دارند. یک وب سایت پر جنب و جوش می تواند بلیط شما برای حضور در لیگ های بزرگ باشد.

بنابراین، چگونه می توانید تشخیص دهید که یک ارائه دهنده میزبانی سریع است؟ نگاهی به مشخصات سخت افزار سرور آنها. هرچه سخت افزار مدرن تر باشد، احتمالاً وب سایت شما سریعتر بارگذاری می شود. و قابل ذکر است که از CDN ها غافل نشوید. یک CDN عکس‌های فوری وب‌سایت شما را در مکان‌های مختلف جهانی ذخیره می‌کند، که باعث می‌شود سایت شما بدون توجه به اینکه در کجای جهان هستند، برای افراد سریع‌تر بارگذاری شود.

4. بررسی طرح های قیمت گذاری

هزینه های هاست بین ارائه دهندگان و با توجه به نوع میزبانی که انتخاب می کنید متفاوت است. با بسیاری از ارائه دهندگان میزبانی وب، هرچه بیشتر بپردازید، ویژگی های بیشتری را باز می کنید. این چیزی است که هنگام انتخاب نوع میزبانی و ارائه دهنده باید در نظر گرفت زیرا ارزان ترین گزینه همیشه بهترین نیست.

5. تست پشتیبانی مشتری

مگر اینکه یک حرفه ای فنی در حوصه سرور باشید، می خواهید یک ارائه دهنده میزبانی انتخاب کنید که کارهای سنگین را برای شما انجام دهد. با این حال، شما همچنان می خواهید اطمینان حاصل کنید که در صورت بروز سؤال یا مشکل، به پشتیبانی فنی متخصص و مراقبت از مشتری دسترسی خواهید داشت. به دنبال ارائه‌دهنده‌ای باشید که تیم مراقبت از مشتری خود را به صورت 24 ساعته در دسترس داشته باشد و از طریق چندین روش ارتباطی قابل دسترسی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *